Περίληψη
Ένα πολύ εύκολο και γρήγορο φαγητό, αφού ο περισσότερος χρόνος προετοιμασίας αφιερώνεται στο ψήσιμο. Ιδανική λιχουδιά για πάρτυ και βραδιές με φίλους αλλά και με την οικογένεια. Κάτι που σίγουρα θα λατρέψουν παιδιά και μεγάλοι. Προσωπική συμβουλή, φτιάξτε σος της αρεσκείας σας και βουτήξτε τις φτερούγες μέσα ανελέητα!
Υλικά
800 γρ φτερούγες κοτόπουλου
1 αυγό
1 κούπα αλεύρι
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
Για την σάλτσα
3 κουταλιές της σούπας soy sauce
3 κουταλιές της σούπας νερό
1/2 κούπα ζάχαρη
1/2 κούπα ξύδι
1/2 κουτάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Οδηγίες
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 C.
- Κόβουμε τις φτερούγες σε τρία κομμάτια και πετάμε την άκρη που δεν έχει κρέας.
- Βουτάμε τις φτερούγες στο αυγό και μετά στο αλεύρι μέχρι να καλυφθούν καλά.
- Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε ενα βαθύ τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία.
- Τηγανίζουμε τις φτερούγες μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα.
- Τοποθετούμε τις φτερούγες σε ταψί.
- Σ΄ένα μπολ ανακατεύουμε τη soy sauce, το ξύδι, το νερό, τη ζάχαρη, τη σκόνη σκόρδου και το αλάτι.
- Περιχύνουμε τη σος στις φτερούγες.
- Ψήνουμε για 30 με 45 λεπτά περιχύνοντας συχνά σος πάνω απο τις φτερούγες.
Καλή επιτυχία!