Περίληψη
Χουνκιάρ μπεγεντί, ένα από τα κορυφαία πιάτα της τούρκικης κουζίνας. Μεταφράζεται «η απόλαυση του Σουλτάνου» και αυτό ακριβώς είναι!
Υλικά
Οδηγίες
ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Προσθέτουμε το κρέας και το ροδίζουμε από όλες τις πλευρές.
Προσθέτουμε το σκόρδο ή τον πολτό. Ρίχνουμε το κρασί και το αφήνουμε να βράσει για 5 λεπτά.
Προσθέτουμε την σάλτσα, τα δαφνόφυλλα, τα μπαχαρικά μας, αλάτι και πιπέρι.
Σκεπάζουμε με νερό και το αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να δέσει η σάλτσα.
ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΡΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ
Ψήνουμε τις μελιτζάνες στο γκριλ, ή στην ψηστιέρα μέχρι να μαλακώσουν εσωτερικά και να καούν ελαφρώς εξωτερικά.
Τις αφήνουμε να κρυώσουν και μ΄ένα κουτάλι αφαιρούμε την σάρκα. Την λιώνουμε μ΄ένα πιρούνι και την αφήνουμε στην άκρη.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΠΕΣΑΜΕΛ
Σ΄ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα. Σε μια άλλη κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο.
Ρίχνουμε το αλεύρι όλο μαζί και ανακατεύουμε για να καβουρντιστεί.
Όταν τελειώσει όλο το γάλα, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και την κανέλα.
Πηγή και φωτογραφίες βήμα βήμα cookeatup.com