Αρχική
Cooklospito.gr
Το Σπίτι της Μαγειρικής
  • To Cooklospito
  • Επικοινωνία
  • Σύνδεση / Εγγραφή
  • Εγγραφή
  • Σύνδεση

Tobogan Login/Register form

Δεν είστε συνδεδεμένος
Σύνδεση Εγγραφή
Ανάκτηση νέου συνθηματικού εισόδου
Τα κενά επιτρέπονται· τα σημεία στίξης δεν επιτρέπονται, εκτός από τις τελείες, τις παύλες, τις αποστρόφους, και τις κάτω παύλες.
Εισάγετε μια έγκυρη διεύθυνση e-mail. Όλα τα μηνύματα e-mail από το σύστημα θα στέλνονται σε αυτή τη διεύθυνση. Η διεύθυνση e-mail δε δημοσιοποιείται και θα χρησιμοποιηθεί μόνο αν ζητήσετε νέο συνθηματικό εισόδου ή αν θελήσετε να παίρνετε κάποιες ειδήσεις ή ειδοποιήσεις μέσω e-mail.
Εισάγετε ένα συνθηματικό εισόδου για το νέο λογαριασμό και στα δύο πεδία. Το συνθηματικό πρέπει να περιέχει τουλάχιστον 5 χαρακτήρες.
Προηγούμενο Άρθρο
Επόμενο Άρθρο
Αυγ 09

Χουνκιάρ μπεγεντί

Περίληψη

Χουνκιάρ μπεγεντί, ένα από τα κορυφαία πιάτα της τούρκικης κουζίνας. Μεταφράζεται «η απόλαυση του Σουλτάνου» και αυτό ακριβώς είναι!

Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ
1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας, εγώ χρησιμοποίησα ποντίκι
1/4 φλ. ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο ή 1/2 κ. γλυκού πολτό σκόρδου για πιο ήπια γεύση
1/2 φλ. κόκκινο κρασί
4 ώριμες ντομάτες τριμμένες ή ένα συσκευασία συμπυκνωμένη σάλτσα ντομάτας
3-4 δαφνόφυλλα
3-4 κόκκους μπαχάρι
Ελάχιστη κανέλα, στην μύτη του κουταλιού
Αλάτι και πιπέρι
ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΡΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ
4 μεγάλες μελιτζάνες
100 γρ. βούτυρο
100 γρ. αλεύρι
1 λίτρο γάλα
1 φλ. τριμμένο κεφαλοτύρι ή κεφαλογραβιέρα
Αλάτι, πιπέρι και 1/2 κ. γλυκού κανέλα
Οδηγίες

ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Προσθέτουμε το κρέας και το ροδίζουμε από όλες τις πλευρές.

Προσθέτουμε το σκόρδο ή τον πολτό. Ρίχνουμε το κρασί και το αφήνουμε να βράσει για 5 λεπτά.

Προσθέτουμε την σάλτσα, τα δαφνόφυλλα, τα μπαχαρικά μας, αλάτι και πιπέρι.

Σκεπάζουμε με νερό και το αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να δέσει η σάλτσα.

 

ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΡΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ

Ψήνουμε τις μελιτζάνες στο γκριλ, ή στην ψηστιέρα μέχρι να μαλακώσουν εσωτερικά και να καούν ελαφρώς εξωτερικά.

Τις αφήνουμε να κρυώσουν και μ΄ένα κουτάλι αφαιρούμε την σάρκα. Την λιώνουμε μ΄ένα πιρούνι και την αφήνουμε στην άκρη.

Ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ και την αποσύρουμε από την εστία. Ρίχνουμε το τριμμένο τυρί και τον πουρέ μελιτζάνας και ανακατεύουμε καλά.

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΠΕΣΑΜΕΛ

Σ΄ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα. Σε μια άλλη κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο.

Ρίχνουμε το αλεύρι όλο μαζί και ανακατεύουμε για να καβουρντιστεί.

Ρίχνουμε λίγο λίγο από το ζεστό γάλα ανακατεύοντας συνεχώς με τον αυγοδάρτη μέχρι το μείγμα μας απορροφήσει όλο το γάλα.

Όταν τελειώσει όλο το γάλα, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και την κανέλα.

Δεν σταματάμε να ανακατεύουμε μέχρι η μπεσαμέλ να αρχίσει να κοχλάζει οπότε και την αποσύρουμε από την φωτιά.

 

Πηγή και φωτογραφίες βήμα βήμα cookeatup.com

Μοιραστείτε το:

Περισσότερες συνταγές από τον χρήστη Cook Eat Up

  • Το σαραγλί και τα μυστικά του
    σε Σιροπιαστά
  • Σαλάτα με ρόκα και λιαστές ντομάτες
    σε Σαλάτες
  • Αλφαχόρες
    σε Μπισκότα και κουλουράκια
Περισσότερα

Σχετικές Συνταγές

  • Κεφτεδάκια της Σοφίας Λόρεν σε Κρεατικά από PsychoCook 1,330
  • Χουνκιάρ μπεγεντί σε Κρεατικά από Cook Eat Up 440
  • Κεφτεδάκια με κρεμμύδια στο φούρνο σε Κρεατικά από Cook Eat Up 319
  • Χοιρινό με λαχανικά στην γάστρα σε Κρεατικά από Cook Eat Up 115
  • Ανατολίτικα κεφτεδάκια με πουρέ φασολιών σε Κρεατικά από Cook Eat Up 169
Copyright © 2015 Cooklospito.gr All Rights Reserved.