Περίληψη
Ένα πολύ γρήγορο και εύκολο φαγητό. Χορταστικό και γεμάτο γεύση. Μπορεί να γίνει είτε σε μορφή ζεστής σούπας για τις κρύες μέρες του χειμώνα,είτε πιο χυλωμένο. Ιδανικό για vegetarians και vegans!
Υλικά
250 γρ. φακές
2 κ.σ ελαιόλαδο
1 κουτί σάλτσα ντομάτας
1 μεσαίο κρεμμύδι
1 κ.γ πολτός σκόρδου ή 1 σκελίδα σκόρδο
2 μεσαία καρότα
1 πατάτα
αλάτι
πιπέρι
2 φύλλα δάφνης
κάρυ
Οδηγίες
- Βράζουμε τις φακές σε κρύο νερό για 5 λεπτά.
- Τις σουρώνουμε και τις αφήνουμε στην άκρη.
- Ρίχνουμε στην κατσαρόλα ελαιόλαδο, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και ενα κουταλάκι πολτό σκόρδου ή μια σκελίδα σκόρδο!
- Τα τσιγαρίζουμε και στη συνέχεια ρίχνουμε το καρότο και την πατάτα, κομμένα σε μικρά κομμάτια.
- Τα γυαλίζουμε και ρίχνουμε απο πάνω σάλτσα ντομάτας, αλάτι, πιπέρι, 2 φύλλα δάφνης και κάρυ (μπορείτε να αποφύγετε το κάρυ αν δεν σας αρέσει αλλά δίνει ωραία γεύση).
- Ρίχνουμε τις φακές και προσθέτουμε νερό μέχρι να καλύψει το φαγητό μας και το αφήνουμε να σιγοβράσει. '
- Οταν οι πατάτες έχουν μαλακώσει σβήνουμε το μάτι. Στη συνέχεια έχουμε 2 επιλογές: 1) αφήνουμε το φαγητό ώς έχει με το ζουμί του σαν σούπα, 2)βγάζουμε τις πατάτες, τις πολτοποιούμε και τις ρίχνουμε ξανά μέσα για να χυλώσει. Το φαγητό μας είναι έτοιμο και πάει πολύ με φρυγανισμένο ψωμάκι και γιαουρτάκι.
Καλή επιτυχία!