Περίληψη
Από το Παγονέρι, ένα πανέμορφο και γραφικό χωριό της Δράμας, υπέροχοι κολοκυθοκεφτέδες μυρωδάτοι και τραγανοί!
Υλικά
1 κιλό κολοκυθάκια τριμμένα
1 κρεμμύδι τριμμένο
1 φλ. φρυγανιά τριμμένη
1 φλ. κασέρι τριμμένο
3 αυγά
1/2 φλ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι και πιπέρι
Αλεύρι για το αλεύρωμα
Καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα
Οδηγίες
Τρίβουμε τα κολοκυθάκια και τα στύβουμε με τα χέρια μας να φύγουν τα υγρά.
Τρίβουμε επίσης το κρεμμύδι, τις φρυγανιές και το κασέρι.
Τα βάζουμε όλα σ΄ένα μπολ μαζί με τα αυγά.
Προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, πολύ λίγο αλατάκι και πιπέρι.
Ζυμώνουμε το μείγμα και το τοποθετούμε στο ψυγείο για μία ώρα.
Μετά από μία ώρα πλάθουμε τα κεφτεδάκια, τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
Πηγή και φωτογραφίες βήμα βήμα cookeatup.com