Περίληψη
Εύκολη και γρήγορη η σάλτσα «μακάλο» μας δίνει την δυνατότητα να γευτούμε μία λευκή σάλτσα χωρίς την χρήση κρέμας γάλακτος και έξτρα λιπαρών!
Υλικά
1 ολόκληρο κοτόπουλο ή 4 μπούτια
4 κ. σούπας βούτυρο
4 κ. σούπας αλεύρι
1 λίτρο ζωμό κότας
1 κ. σούπας ξύδι προαιρετικά
1 σκελίδα σκόρδο προαιρετικά
1/2 κ. γλυκού πάπρικα
1 κ. γλυκού μπούκοβο
Αλάτι και πιπέρι
Οδηγίες
Βράζουμε το κοτόπουλο σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσει. Κρατάμε 1 λίτρο ζωμό για να φτιάξουμε την σάλτσα.
Λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πάρει λίγο χρώμα το αλεύρι.
Προσθέτουμε τον ζωμό λίγο λίγο περιμένοντας να τον απορροφήσει το μείγμα πριν ρίξουμε ξανά.
Προσθέτουμε το σκόρδο λιωμένο, αλάτι, πιπέρι και πάπρικα. Ρίχνουμε επίσης το ξύδι εκτός αν δεν θέλουν όλοι, οπότε όποιος θέλει, βάζει στο πιάτο του.
Περιχύνουμε το κοτόπουλο με την σάλτσα και πασπαλίζουμε με το μπούκοβο.
Πηγή και φωτογραφίες βήμα βήμα cookeatup.com